Автор |
Съобщение |
IvO™
Администратор

Регистриран на: 11 Мар 2007 Мнения: 651 Местожителство: В другата стая
|
Пуснато на: Вто 03 Апр 2007, 08:55 Заглавие:
Каква книга четете в момента (и четете ли въобще)? |
|
|
Времето напоследък е много кът, за да се отдадем с удоволствие на четенето. Някой отнякъде все те дърпа, вика, или пък компютъра те зове с бавно къкрещия си хард... Въобще изкушенията в името на доброто, старо, елегантно пропиляно време с книга в ръка са толкова много...
Та, намирате ли време да попрочетете нещичко и какво е то? Разбира се, изключвам случаите това да е някакъв "help", "manual" или "game walkthrought". Както и мнения по форумите...
Аз в момента си чета бавно (ама наистина бавно, вече над месец) "Метеоритът" на Дан Браун. Харесва ми, особено техническата част, за която Дан твърди, че е автентична и че в книгата му няма "измислици". Летящи микророботи с големина 1-2 милиметра, които са снабдени със смъртоносна игла или са просто шпионски "експлоръри" в деликатни местности; новоизобретени двигатели с водородно гориво, позволяващи развиването на безумни скорости; както и невероятни теории, подкрепени с безспорни факти, и всичко това на фона на поредната предизборна борба и откриването на метеорит с фосили в северният Атлантик. Въобще книгата е хубава, вече съм изчел почти 2/3 и сега става интересното... както е и по другите книги, де.
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Jordashe

|
Пуснато на: Вто 03 Апр 2007, 10:15 Заглавие:
|
|
|
Джеймс Клавел - Вихрушка
Ама нещо не мога да захапя. Прочета няколко страници и после заспивам. Ама то така става като чета след като съм си легнал. Иначе чакам да излезе нещо ново на Тери Пратчет.
_________________ Шанс едно на милион, обикновено се случва девет от десет пъти.
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Yasen6275
Регистриран на: 05 Мар 2007 Мнения: 137 Местожителство: около София
|
Пуснато на: Вто 03 Апр 2007, 10:16 Заглавие:
|
|
|
Чета вечер преди да заспя между десет минути и час. Зависи колко съм изморен. Предимно фантастика и фентъзи. Зада се разтоваря от глупостите през деня.
В момента: Дейвид Уингроув "Чун Куо". Как би изглеждало бъдещето ако/когато ни завлядеят китайците :)
_________________ He who asks is a fool for five minutes, but he
who does not ask remains a fool forever.
Old Chinese saying
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
fantomas
|
Пуснато на: Сря 11 Апр 2007, 21:05 Заглавие:
|
|
|
И аз съм като Ясен, чета преди заспиване (защото вече съм легнал). Тъкмо свърших Прелюдия към Фондацията и сега почвам втория том от "Фондацията" на Айзък Азимов. Книгата е от класиките, и тези които обичат фантастика ще им хареса. Харесва ми полета на мисълта на Азимов. И да ви кажа правичката - вярвам че фантастиката в даден момент става реалност.

|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Wise

|
Пуснато на: Сря 11 Апр 2007, 21:11 Заглавие:
|
|
|
fantomas написа: |
И аз съм като Ясен, чета преди заспиване (защото вече съм легнал). Тъкмо свърших Прелюдия към Фондацията и сега почвам втория том от "Фондацията" на Айзък Азимов. Книгата е от класиките, и тези които обичат фантастика ще им хареса. Харесва ми полета на мисълта на Азимов. И да ви кажа правичката - вярвам че фантастиката в даден момент става реалност. |
Малей....
Не ти завиждам - пак безсънна нощ те чака
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
stenlly

|
Пуснато на: Чет 14 Юни 2007, 19:11 Заглавие:
|
|
|
"Силмарилион" - J.R.R. Tolkien
"Сидхарта" - Херман Хесе
_________________ "O Love, Jam not but Love."
Shelley
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Bibi
Администратор

|
Пуснато на: Пет 15 Юни 2007, 02:37 Заглавие:
|
|
|
Лий Каръл - "Крион"
Вадим Зеланд - "Пространство на варианти"
Чета ги успоредно, защото съм впечатлена от това колко си приличат по дух...
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
ISTORIK
|
Пуснато на: Чет 09 Фев 2012, 15:11 Заглавие:
|
|
|
Андрей Пантев, "Исторически паралели".
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
Krusteva

|
Пуснато на: Съб 11 Фев 2012, 01:12 Заглавие:
|
|
|
Физика на тъгата, Г. Господинов
_________________ Being powerful is like being a lady. If you have to tell people you are, you aren't.
Margaret Thatcher
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
IvO™
Администратор

Регистриран на: 11 Мар 2007 Мнения: 651 Местожителство: В другата стая
|
Пуснато на: Съб 11 Фев 2012, 22:23 Заглавие:
|
|
|
Имам доста да наваксвам...
Започнах със "Състояние на страх" на Майкъл Крайтън.
|
|
Върнете се в началото
|
|
 |
|